Hoe zorg ik ervoor dat ik de juiste schoenmaat heb?

Vanaf ons geboorte tot en met een leeftijd van 8 of 9 zijn onze voeten zich volop aan het ontwikkelen. De spieren en banden in de voet moeten zich aansterken, zelfs de botten in de voeten zijn nog niet helemaal gevormd. Bij de geboorte hebben we 24 botten, dit zal in een volwassen voet uiteindelijk 28 worden. Hoe de voeten zich ontwikkelen is dus heel belangrijk en een groot onderdeel daarvan zijn passende schoenen. Daarom maken wij de keuze voor leuke Shoesme schoenen.

Altijd op zoek gaan naar de juiste pasvorm

Meten is weten en dat geldt ook voor het uitzoeken van kinderschoenen. Om de groei van kindervoeten bij te blijven zou je iedere maand de voetjes moeten meten. Zo kun je de groei voorblijven. Een kind zal ook niet zo snel vertellen als de schoenen te strak zitten en de effecten daarvan kunnen ze voor heel lang aanhouden.

Het meten makkelijk gemaakt

Het kan vrij simpel zijn. De voeten worden in centimeters gemeten. Dit kan dan weer vertaald worden naar een schoenmaat.
Het is daarna de kwestie van heel even een maattabel op te zoeken. Bij het meten moet wel opgelet worden dat één voet langer is als de ander. Je wilt natuurlijk altijd de grootste maat hebben.
De kinderschoen specialisten bij Shoesme geven zelf ook duidelijk aan hoe de voeten gemeten moeten worden. Omdat ze bij Shoesme weten hoe belangrijk het is hebben een maatsysteem op hun website.

De meeste kinderkleding merken houden hier wel rekening mee.
Het merk Shoesme helpt je al heel goed op weg. Op de website hebben een meetsysteem dat gebruikt kan worden voor het opmeten van kindervoeten.
Het meetsysteem is heel makkelijk te gebruiken. Je kunt het Shoesme a4tje uitprinten en de voetjes opmeten. Het wordt aangeraden de schoenen 1 cm groter te kopen als de opgemeten maat. Daarnaast hebben de schoenen ook hun eigen specifieke maatadvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *