Tips voor het shoppen van een winterjas voor je kids.

De “er” zit weer in de maand en dat betekent maar een ding. Het wordt weer donkerder en kouder. Voor veel mensen zijn dit dure maanden en als je kinderen hebt is dit al helemaal het geval. Je zult namelijk weer veel nieuwe kleding moeten kopen. In de winter is het nou eenmaal kouder, dus dat betekent vaak ook dat je meer kleding voor ze moet kopen. De grotere kledingstukken zoals jassen zijn vaak ook weer een stuk duurder dan de zomerse kleding. Je wilt hier dus wel even goed over nadenken en enkele tips zullen dan ook vast wel van pas komen.

 

Het merendeel van de ouders shopt tegenwoordig online. Je kunt dan namelijk lekker thuis lekker met de kleine een jas uitzoeken en raakt ze hierdoor niet telkens kwijt in de winkel. Een nadeel is natuurlijk dat je de kleding niet kan passen. En omdat kinderen zo onwijs snel groeien is dit natuurlijk wel handig. Als je daarom twijfelt over de maat, bestel dan gewoon meerdere maten! Je kunt namelijk altijd je gekochte spullen retourneren.

 

Om niet alsnog de verkeerde maten te bestellen moet je je wel goed afvragen hoe je kind zal groeien. Het is namelijk erg jammer als je eindelijk die prachtige le chic winterjas binnen hebt en je hem gelijk weer terug kunt sturen. Je kunt dit zelf berekenen door een zogenaamde groeicurve te schetsen voor je kind. Veel kinderen blijven langs deze lijn doorgroeien, dus zal je precies weten welke je maat je in welke maand nodig hebt voor je kids.

 

Koop niet te veel op de groei. Een jas moet goed zitten. Anders kan hij z’n werk niet doen. Koop dus niet een meisjes winterjas die 3 maten te groot is, want dan zal dit alleen maar nadelig zijn voor je dochter. Laat je kind ook niet te lang doorlopen met een jas die strak begint te zitten. Er moet namelijk wat ruimte zitten in een winterjas, anders blijft hij niet warm.

 

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad en kun je makkelijk een nieuwe outfit voor je kids scoren, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *