Een geschikt kinderdekbed voor de leukste kinderkamer

Ben jij bezig met het inrichten van een kinderkamer? Of heb je al een kinderkamer, maar wil je deze kamer eens wat opfleuren? Dat kun je op verschillende manieren doen. Als je met het begin wilt beginnen, dan kun je misschien een leuk verfje of behangetje aanbrengen op de muren. Jouw kind heeft vast wel een lievelingskleur: je kunt de kamer leuk inrichten in tinten van deze kleur. Verder zijn de meubels ook erg belangrijk. Als je alleen maar witte meubels gebruikt, dan lijkt een kamer vaak een beetje kil of leeg. Daarom is het, zeker bij een kinderkamer, verstandiger om wat leuke kleuren te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld nog een oud, wit kastje staan? Waarom verf je deze niet? Zo voelt je kind zich al een stuk fijner in zijn of haar kamer.

De invloed van een dekbed

Naast de meubels zijn ook de decoraties belangrijk. Bij een kinderslaapkamer kun je hierbij vooral denken aan speelgoed en leuke knuffeltjes. Ook posters kunnen een kinderkamer erg leuk maken, bijvoorbeeld van de favoriete artiest van je kind of zijn of haar lievelingsdier. Verder is het essentieel dat je kind zich fijn voelt in zijn of haar bed. Je kunt hiervoor zorgen door bijvoorbeeld een leuk dekbed te kopen. Het is natuurlijk nog leuker als je kind het dekbed zelf mag uitzoeken. Er zijn allerlei verschillende soorten kinderdekbedden waar jouw kind hartstikke blij van zou worden. Denk bijvoorbeeld aan dekbedden met allerlei soorten dieren en kleuren erop. Zo voelt je kind zich een stuk fijner in bed en zal hij of zij waarschijnlijk beter kunnen slapen.

De afmetingen van kinderdekbedden

De afmetingen van een kinderdekbed zijn in principe hetzelfde als die voor een dekbed voor een 1-persoonsbed. Deze afmetingen zijn meestal of 140 bij 200 centimeter, of 140 bij 220 centimeter. Voor een peuter heb je natuurlijk een kleiner dekbed nodig. Denk bijvoorbeeld aan een dekbed van 120 bij 150 centimeter. Dit is het standaard formaat voor een dekbed voor een peuter. De meeste dekbedden worden van katoen gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *